Beneficiile curățeniei industriale și avantajele pe care vi le poate genera

Beneficiile curățeniei industriale și avantajele pe care vi le poate genera

Curățarea unei hale industriale este un lucru care necesită o atenție și o muncă deosebită. Datorită suprafeței mari de desfășurare, cât și a complexității și termenului limitat de lucru, curățenia industrială necesită o pregătie atentă a lucrărilor. Acest serviciu necesită o pregătire profesională a echipei prestatoare, deoarece sunt implicate soluții chimice industriale, tipuri de pardoseli cu nevoi diferite, și totodată, necesită o atenție ridicată asupra siguranței la locul de muncă.

Curățarea industrială este o parte vitală în spațiile industriale, deoarece poate avea efecte directe asupra calității producției – în cazul depozitelor, fabricilor, dar și a produselor – în cazul spațiilor expoziționale, spațiilor comerciale. Prin curățarea periodică a utilajelor de producție, a infrastructurii locației, durata lor de funcționare este prelungită considerabil. De altfel, se pot evita îmbolnăviri ale personalului angajat sau accidente de lucru, și se poate crește randamentul acestora în producție.

Oferim servicii de curățare profesionale, accesibile pentru clienții industriali care își desfășoară activitatea în hale industriale, depozite, spații expoziționale, supermarketuri, hypermarketuri etc. Indiferent de suprafața menționată, vă oferim un serviciu de curățare sigur, garantat și accesibil.

Mai multe pe pagina de servicii

Echipa Ecomid dispune de aparatură de curățenie a spațiilor industriale, de mare capacitate, care satisface orice nevoie specială a spațiului. Vă punem la dispoziție o gamă variată de servicii de curățenie și întreținere industrială prin care dorim să venim în ajutorul dumneavoastră în menținerea curățeniei în spațiile industriale și comerciale, astfel încât puteți câștiga timp prețios în creșterea profitabilității afacerii.

Curățenia industrială prezintă curățarea interioară pentru toate tipurile de clădiri, destinate atât spațiilor productive din fabrici, hale, depozite, cât și spațiile comerciale, destinate magazinelor mari, precum supermarketuri și hypermarketuri. Pentru toate acestea, lucrările de curățenie industrială constau în:

  • Curățarea echipamentelor suspendare (tubulaturi de aspirație și ventilație), tavane și grinzi, corpuri de iluminat la înălțime – serviciu care se execută cu ajutorul echipei de alpiniști utilitari și personal pregătit pentru munca în condiții de înălțime
  • Curățarea echipamentelor de producție (precum cele din industria automotive)
  • Curățarea pardoselilor și refacerea acestora – prin echipamente și soluții speciale pe care le punem la dispoziție pentru serviciile oferite dumneavoastră
  • Curățarea suprafețelor vitrate
  • Curățare spații exterioare, precum parcări și spații verzi

Beneficiile curățeniei industriale

Un mediu de lucru curat

Curățenia într-un mediu industrial aduce la rândul ei beneficii importante, atât aparaturii existente, cât și angajaților din acel mediu, deoarece facilitează munca și buna dispoziție. Importanța îmbunătățirii stării de spirit și a confortului angajaților este un beneficiu major adus companiei, aceștia fiind principala sursă de producție.

Aduce îmbunătățiri productivității

Un spațiu de lucru curat ajută la creșterea și îmbunătățirea productivității companiilor care mențin o regularitate a curățeniei. Echipa Ecomid dispune de o echipă profesională și specializată în curățenia industrială cu aparatură specifică și soluții chimice dedicate, care acoperă toată suprafața de lucru. Prin serviciile pe care le oferim, dorim să îmbunătățim în mod constant eficiența companiei dumneavoastră, oferind un mediu plăcut și curat.

Menține o imagine pozitivă a companiei

Spațiile de lucru, atât industriale, cât și comerciale sunt o carte de vizită a fiecărei firme. Prin întreținerea locului de desfășurare a activităților se transmite o imagine curată, conturată de valorile pozitive ale companiei.

Reduce nivelul de absenteism al angajaților

Nivelul curățeniei într-o hală industrială este principala sursă de îmbolnăvire a angajaților care își desfășoară activitatea de lucru în acel spațiu. Prevenirea și reducerea costurilor aferente îmbolnăvirii acestora se pot diminua considerabil datorită curățeniei periodice și regulate.

Praful este principala sursă a afecțiunilor alergice și respiratorii a persoanelor care prestează servicii în medii industriale, din această cauză, tot mai mulți angajați suferă de astm sau alergii dezvoltate în timp. Totodată, mucegaiul și alergenii din aer pot pune viața în pericol pe termen lung. De aceea, curățenia industrială este un serviciu esențial adus în favoarea angajaților și afacerii dumneavoastră, păstrând astfel un mediu de lucru sigur și curat.

Sursa: csid.ro

Ajută la diminuarea costurilor

Mizeria și praful pot afecta și echipamentele, sistemele de ventilație și conductele aferente halelor industriale. O echipă profesională de curățenie, prin serviciile oferite, permit și ajută la o bună întreținere a tuturor spațiilor, echipamentelor și componentelor aferente.

Angajarea unei firme specializate în curățenie industrială este un avantaj în reducerea costurilor, deoarece acoperă toată suprafața spațiului de lucru, eliminând astfel grija dumneavoastră pentru întreținerea curățeniei. Astfel obțineți mai mult timp pentru a vă concentra pe productivitatea companiei.

Îmbunătățește interacțiunea cu clienții

Curățenia industrială este necesară în spațiile industriale în care se realizează o interacțiune intensă cu clienții. În spații precum cele comerciale, expoziționale, menținerea unui standard înalt al curățeniei contribuie la un mediu plăcut, relaxat și impresionant publicului. Acest lucru influențează la fidelizarea clienților sau oaspeților dumneavoastră – curățenia fiind printre cele mai vizibile criterii de categorisire.

Se pot evita greșeli care duc la pierderi financiare

Angajarea unei firme acreditate de curățenie care își desfășoară activitatea în mod corespunzător este un avantaj. Acest lucru ajută la evitarea greșelilor făcute de o echipă nespecializată în domeniu, evitând astfel riscul deteriorării diverselor spații sau echipamente prin practicarea unor metode sau folosirea de produse de curățare nespecifice. O echipă specializată în domeniu își desfășoară activitatea după anumite standarde și programe, eliminând astfel grija dumneavoastră în această privință.

Igienizarea și dezinfectarea mediului și aparatelor sunt două activități diferite, care, aplicate în necunoștință de cauză, duc la un rezultat nu tocmai favorabil așteptărilor dumneavoastră. Pentru a ne bucura de un spațiu curat, este importantă ordinea efectuării celor două activități cât mai corectă.

Igienizarea reprezintă procesul prin care se elimină mizeria prezentă într-un spațiu sau o suprafață de lucru, iar dezinfectarea este acțiunea care elimină toate microorganismele și germenii prezenți în acel perimetru.

Prin igienizare, ne asigurăm că spațiile aferente oferă confortul de lucru necesar desfășurării activităților, fără a întâmpina mizerie.

Igienizarea prezintă un proces important în conturarea bunăstării, oferind și următoarele beneficii:

  • Probabilitatea îmbolnăviri se diminuează considerabil
  • Durata de viață a echipamentelor prezente în acel spațiu este prelungită
  • Imaginea spațiului de desfășurare al activității este definită în mod pozitiv

În industria alimentară, acest proces devine o sarcină fundamentală, deoarece nivelul igienic trebuie să se încadreze în cele mai sigure și mai înalte standarde. De aceea, folosirea corectă a produselor și echipamentelor necesare igienizării este un principiu definitoriu în menținerea eficientă a curățeniei. Planificarea periodică a acestui proces este importantă în industria alimentară sau HoReCa.

Procesul de dezinfectare trebuie efectuat corect, fiind necesar în zonele cu probabilitate mare de acumulare de bacterii și germeni, care prezintă un risc pentru sănătatea celor ce frecventează spațiul. Frecvența acestui proces este mult mai ridicată pentru a elimina orice bacterie care se poate acumula și pune sănătatea în pericol.

Procesul de dezinfectare necesită respectarea unor sarcini bine stabilite care constau în folosirea corectă a produselor chimice specifice, deoarece acestea se clasifică pe mai multe tipuri, precum: antibacteriene, antifungice și germicide. Toate acestea, asigurând eliminarea microorganismelor care pun în pericol sănătatea noastră.

Folosirea unui produs bun de dezinfectare rezultă o acțiune amplă prin care probabilitatea eliminării agenților patogeni este mai mare. Un alt plus al produselor de dezinfectare bune este dat de faptul că acestea nu prezintă niciun nivel de toxicitate, neavând efecte adverse asupra persoanelor care îl utilizează.

Obținerea unui rezultat optim și corect în urma celor două procese este determinat de ordinea realizării celor două procese, cât și de folosirea corectă a produselor și instrumentelor destinate fiecărei categorii, igienizare și dezinfecție. Aceste două procese sunt indicate a fi realizate împreună, nu doar igienizare sau doar dezinfectare, deoarece acest lucru poate afecta nivelul rezultatului așteptat.

În realizarea acestor procese, este indicat la apelarea unor firme profesionale de curățenie, precum echipa Ecomid, care dispune de echipamente și substanțe necesare celor două procese esențiale într-un mediu de lucru curat și sigur.

În alegerea unei firme de curățenie potrivite constau mai multe criterii de selecție care sunt esențiale în colaborarea cu aceasta. Profesionalismul și seriozitatea care conturează echipa Ecomid este un aport de valoarea adus în prestarea serviciilor față de dumneavoastră. Ne recomandă încrederea companiilor din diverse domenii, precum nume mari din industria automotive, industria medicală sau industria alimentară, care au apelat la serviciile noastre de curățenie.

De altfel, echipa Ecomid dispune de echipamente de curățenie și soluții profesionale pentru oferirea de servicii de înaltă calitate. Experiența celor două decenii în industria curățeniei demonstrează eficiența pe care o oferim și tratarea cu rigurozitate a fiecărei sarcini de lucru. Prin colaborarea eficientă între Departamentul Tehnic și Departamentul de Resurse Umane din cadrul firmei noastre, este asigurată buna execuție a acestor acțiuni complexe importante din cadrul unui contract de întreținere.